Als paddenstoelen verschijnen de #zwerfie-opvanghuizen

Het is herfst en dat is te buiten goed te zien. Althans, als je door het zwerfafval heen kijkt naar de bladeren op de grond. Hier en daar siert een paddenstoel de berm. Als vrijwillige zwerfafval opruimer, heb ik eigenlijk veel meer oog voor mijn omgeving gekregen. En toen Henk en Anne laatst opmerkten dat ze nog nooit zoveel paddenstoelen hadden gezien, realiseerde ik mij, dat zwerfafval opruimen mij ook de wonderen van moeder natuur laat zien.

Dat de herfst in de lucht hangt, merken ook de Zwerfie-busters. Als paddenstoelen verschijnen sinds deze week de #zwerfie-opvanghuizen. Cuijk, waar de eerste #zwerfie op 6 februari jl. getwittert werd, had als eerste de primeur. Op 17 oktober volgde Purmerend haar goede voorbeeld. En een dag later opende ook Tilburg, Berkel-Enschot en Rijswijk een #zwerfie-opvanghuis.

Met de ludieke actie doen de initiatiefnemers een gooi naar de bewustwording van nóg meer burgers dat afval in de vuilnisbak thuis hoort. De #zwerfie-opvanghuizen vangen het afval, wat eerder op straat en in het water terecht kwam, op een waardige manier op. En zwerfafval mee helpen opruimen, ach, dat is toch heel gewoon?

Of andere steden ook een eigen #zwerfie-opvanghuis krijgen? Geruchten gaan in ieder geval de ronde, dat er binnenkort in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven #zwerfie-opvanghuizen worden geopend.

Hier kun je alle opvanghuizen vinden:

Opgeruimde groet,

René Roverkamp.

 

#zwerfie-opvanghuizen

#zwerfie-opvanghuizen

, ,

Comments are closed.