De Dag van de Duurzaamheid.

10 Oktober, de dag van de duurzaamheid.
Het is ook de dag dat Trouw de duurzame top 100 publiceert. Wat me opviel aan die 100 duurzaamste mensen is dat er niemand tussen zat die het over de plastic soep had en ook niet over haar hofleverancier, zwerfvuil.
Blijkbaar is het nog steeds niet tot de beleidsmakers en beleidsbepalende mensen doorgedrongen dat zoals Captain Charles Moore (ontdekker van de Plastic Soep) het stelt: Het plastic soep probleem wel eens groter kan zijn dan het CO2 probleem.
Maar gelukkig bestede een groep studenten van de UVA en HVA er wel aandacht aan. Zie hieronder het filmpje van de SFSA, Students for Sustainability Amsterdam.

Charles J. Moore (ontdekker vd Plastic Soep) en Peter Smith

One Response to De Dag van de Duurzaamheid.

  1. Esther 17 oktober 2012 at 11:12 #

    Ha Peter, op de Dag van de Duurzaamheid is op honderden basisscholen en kinderboerderijen voorgelezen. We boden daarbij ook aanvullend lesmateriaal aan over plastic soep en scholen zijn daar ook mee aan de slag gegaan blijkt uit de reacties. Lees net bijv. een schoolverslag over ‘een meneer die een wereldbol bouwt van zwerfafval’ ;-) Bij de voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid was het dus geen blinde vlek. Groet! Esther