De lente is vandaag gearriveerd !!! En zou die zich welkom voelen?

Vandaag is de lente gearriveerd.
En gisteren waren er ca. 1400 mensen in Nederland bezig om de lente te verwelkomen.

Iedereen die meegedaan heeft: Dank vanuit m’n hart! Of je nu opgeruimd hebt, er over geblogt hebt, getweet, geliked op facebook of er een artikel in de krant over hebt geschreven of gelezen. Je hebt laten merken dat je de wereld -de enige plek waar wij kunnen wonen- niet als een prullenbak ziet. En ook niet wilt dat anderen de wereld als prullenbak gebruiken.
Zelfs die mensen die geroepen hebben dat het geen zin heeft, wil ik bedanken. Want juist daardoor werd ik gemotiveerd om door te gaan.

Ik moet denken aan dat meisje dat tijdens een televisie interview over ‘Nickelson-jassen’ zei “Eh ja het is wel zielig voor die hondjes die doodgemaakt worden voor zo’n kraag op mijn jas. Maar als ik ze niet koop dan koopt iemand anders ze wel, het heeft dus geen zin om ze niet te kopen. ”
Net als veel anderen -vermoed ik- heb ik dat moment gedacht “wat een dom meisje”.

En ik moest daaraan terug denken toen ik weer eens zwerfvuil zag liggen en dacht “ik kan dat nu wel oprapen, maar het heeft toch geen zin, want in mijn eentje verander ik er niets aan”. En ineens voelde ik me net zo dom als dat meisje.

En je dom voelen is niet prettig.
En het gevoel hebben dat je er niet toe doet ook niet.

Dus, als je ooit nog eens denkt “het heeft geen zin om te proberen iets beter te maken” denk dan aan dat Nickelson-meisje.

Zelfs dat zij die jas gekocht heeft heeft zin gehad. Daardoor zijn er 20 maart ca 1400 mensen zwerfvuil gaan ruimen.

Het kan raar lopen.

Comments are closed.