De Wereld van Zwerfvuil.

Het is gelukt!

‘s Werelds grootste kunstwerk dat helemaal gemaakt is van zwerfafval.

PS__MG_1692_PS_dWvZ

Op 21 juni 2012 werd de Wereld van Zwerfvuil in het IJ te water worden gelaten.
Om aandacht te vragen voor het feit dat we onze wereld aan het plastificeren zijn.
De Plastic Soep is alleen nog maar het voorgerecht!
En om mensen te stimuleren iets voor de wereld van hun kinderen te doen:

Als 25% van de Nederlanders zich voorneemt om dagelijks één stuk zwerfvuil op te rapen dan hebben we een nieuw probleem… er ligt te weinig!

Het is dus gelukt, van 21 juni t/m 21 september dreef de Wereld van Zwerfvuil in het IJ!
Met de hulp van heel veel mensen is het gelukt.

En laten we eens kijken naar de impact van zo’n beeld. Veel mensen hebben me gevraagd wat zo’n beeld voor zin heeft:

Allereerst natuurlijk de sponsors maar ook al die mensen die hebben geholpen met advies, achter de schermen dingen regelen, meehelpen flesjes bevestigen en last but not least: al die mensen die zwerfvuil van straat gehaald hebben en de blauwe,groene, gele, witte, rode flesjes aan mij gaven om zodoende de echte wereld wat schoner te maken en mijn wereld vol zwerfvuil te krijgen.

Ik ga, op het gevaar af dat ik iemand vergeet, ze toch even noemen: Geranne, Inge, Jaap, Lizet, Boy, Marieke, Robbert, Heidi, Henriette, Hann, Melle, Sjors, Serpil, Betul, Gedewa, Yunis, Theon, Marius, Stefan, Corine, Luc, Meike, Anna, Anne, Dragan, Lydia, Luna, Emilie, Annika, Heleen, Lois, Marieke (andere Marieke ;)), Sanne, Lara, Marjolijn, Steven, Denis, Rainer, Annette, Kaire, Andrea, Caroline, Frans, Kay, Konrad, Jamie Lee, Selma, Ameling, Ward, Desiree, Joost, Frans, Stoika, Marguerite, Corvin, Rutger, Jan, Oscar, Hanneke, Melanie, Debbie, Cathy, Cynthia, Kris, Laura, Hanno, kinderen van het Wespennest, kinderen van de Amstelmeerschool, kinderen van Mgr Bekkersschool.

De Wereld van Zwerfvuil wordt mogelijk gemaakt door steun van:
Het Wereld Natuur Fonds
Science Media
Deep
Amsterdam Noord
Zon Jonge (het licht in de globe)
GreenPeace
De Dopper
De Vries Staalwerk
Enexis
Rank A Brand
De Betere Wereld
Stichting Noordzee
De Lokatie
Y-design
Lush
Stichting Kinetisch Noord

PS__MG_1692_PS_dWvZ

, ,

2 Responses to De Wereld van Zwerfvuil.

1. Wouter 21 juni 2012 at 08:18 #

Ik hoorde het een beetje laat van de tewaterlating, maar ben toch blij
    dat wij nog een beetje konden helpen.

We gaan zeker afspreken!

Hartelijke groet,

Wouter

2. Marieke (Die andere ;) ) 19 juni 2012 at 09:51 #

En Bica heeft op haar manier ook mee geholpen haha ;)

Ik ben trots dat ik met mijn kleine bijdrage heb mee kunnen helpen. :)
    Natuurlijk zullen we erbij zijn donderdag!

Tot dan!
    Groetjes van Marieke en Bica