Faq Archive

Hoe kan ik je financieel steunen?

Via de site van Plastic Madonna kan je via iDeal een donatie doen aan dit project.

Of doneer via onderstaande button:

Continue Reading 0

Wat ga jij met het geld doen?

Ik ga dit aanwenden om de echte gevolgen van zwerfafval bekend te maken: onze kinderen gaan het op hun bord krijgen, bijvoorbeeld met dit filmpje.
En ik wil graag dat mensen zich niet meer schamen om zwerfvuil op te rapen. Lees hiervoor mijn blog: “De schaamte voorbij”
Stichting Klean bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. We hebben geen strijkstok, alleen een grijpstok 😀

Voor onze gastlessen vragen wij wel een geldelijke beloning. Steeds meer gemeente-besturen zien de enorme waarde van onze gastlessen. Zij bieden deze gastlessen gratis aan de scholen in hun gemeente aan.
Doet uw gemeente dit nog niet? Tip hen over deze mogelijkheid.

Continue Reading 0

Waarom vraag je € 15,- euro als donatie?

Iedere burger in Nederland betaalt jaarlijks ca. € 15,- voor het opruimen van zwerfafval. Dat is letterlijk geld weggooien!
Wij willen dat dit stopt zodat € 250.000.000 aan belastinggeld gebruikt kan worden voor noodzakelijke doelen. Vul zelf maar in: Zorg, onderwijs, kunst…
Doneer Klean dus eenmalig € 15,- en we gaan ons inzetten dat je over vijf jaar niet meer jaarlijks € 15,- euro hoeft weg te gooien. Als bonus krijg je dat je kinderen geen PCB’s, POP’s en Endocriene Disruptors hoeven te eten. Maak je bijdrage over op rekening NL16 TRIO 0197 9898 45 tnv Stichting Klean, Amsterdam.

Aanbeveling Klean door Plastic Soup Foundation
Aanbeveling Klean door Hyperion Lyceum

Wat betekent je logo?

Klean staat voor Klagen Loont Echt Absoluut Niet.

Het logo lijkt op een beetje op een vlinder: Als een vlinderslag zo sterk is dat zij een storm kan veroorzaken dan kan zijn ook die storm tegenhouden.

Die zwarte grote K is iemand met een heel groot ego, iemand die zichzelf heel belangrijk vindt en vooral met zichzelf bezig is. Maar des te minder belangrijk je jezelf maakt (kleiner dus) des te meer durf je jezelf te geven (je komt meer vooraan te staan) en des te meer kun je stralen (de lichte kleur van de ‘N’). En de gele achtergrond is vooral om elke associatie met een politieke partij te voorkomen. Wees zowel conservatief als progressief: We moeten progressie creëren om de aarde te conserveren.

Continue Reading 0

Waar kan ik een grijpstok kopen/krijgen?

Veel gemeentes geven gratis een grijpstok aan mensen die aangeven met het Klean-virus besmet te zijn. Informeer eens bij je gemeente.
In Amsterdam-Noord kan je, als je met het Klean-virus besmet bent, er eentje ophalen bij Peter Smith ( peter [at] stichtingklean . nl )