De lente verwelkomen #DLV2011

21 maart komt dit jaar de lente, heerlijk! Laten we haar verwelkomen!

Hoe?
Door op 20 maart, één dag voor dat de lente begint, één stuk zwerfvuil op te ruimen. Op die manier maak je met een klein gebaar kenbaar dat je de wereld niet als een prullenbak ziet.

En als elke Nederlander één stuk opruimt… zijn we in één dag 16,7 miljoen stuks zwerfafval armer. Ik denk dat je dat verschil wel zult zien en dan kunnen we met opgeruimd gevoel heerlijk van de Lente gaan genieten.

Laten we de wereld liefhebben, zij heeft ons ook lief!

Doe mee en/of verspreid dit bericht! (hashtag #DLV2011)

Of nodig je vrienden op facebook uit: http://on.fb.me/i5FxzX

, , ,

12 Responses to De lente verwelkomen #DLV2011

 1. sprakeloosID 20 maart 2011 at 21:02 #

  Denk een goede actie en daarmee hulde aan de initiatiefnemer, zoals ik in mijn blog reeds schreef, heb in Duiven en Raalte naar plaatselijke kranten getwitterd. Misschien gaan ze het oppakken.
  Laat de lente maar komen

  Mijn bijdrage: http://sprakeloosverhalen.wordpress.com/2011/03/20/verwelkom-de-lente-2011/

  Want ook ik blijf op zoek naar lezers voor dit project, maar ook al mijn andere blogs over films, boeken, politiek en eigen verhalen.

 2. Marina Schriek 18 maart 2011 at 11:53 #

  Hoi Peter, goede aktie, erg inspirerend!
  Ik heb er ook een blog over zwervuil geschreven en natuurlijk verwelkom ik de lente graag samen met jou en met al die anderen!
  http://bit.ly/zwerfvuil

 3. Raymond 16 maart 2011 at 12:24 #

  Op zich een leuke aktie en zal het zeker aanmoedigen en twitteren. Ik raap regelmatig zwerfvuil op in onze welliswasr kleine portiek. En tussen de fietsen die geparkeerd staan op de stoep. En niet alleen op 1 dag in het jaar.

 4. Cobi Beale 14 maart 2011 at 19:10 #

  hee broertje
  ikke trots
  op jou..!!
  kus je zus

 5. Ymkje de Boer 10 maart 2011 at 16:16 #

  Goed initiatief en ik weet een heel ‘mooi’ waaivuil-randje, waar je snel een paar vuilniszakken vol kunt oppakken: bij de rotonde op de J. van Hasseltweg, zeg maar tegenover het benzinestation. Daar zal ik maandag 21 maart eens heen fietsen met een paar zakken… Inderdaad een leuk idee: een foto van VOOR en een foto van NA!

 6. Ruud 10 maart 2011 at 10:20 #

  Hoi Peter,
  Goed plan, ik doe mee!
  Groet, Ruud

 7. vincent sprakel 1 maart 2011 at 20:30 #

  Zal deze site linken op mijn weblog en tzt een tweetje uitdoen. Hoewel ik niet zo’n Dorus de Binnenboel ben, zal de grote schoonmaak mogelijk vanuit binnen beginnen, maar ik beloof reclame te maken, maar mijn beperkte steentje bij te dragen.
  Leuk initiatief.
  Misschien wel een foto van mezelf of het resultaat op het blog http://www.sprakeloosverhalen.wordpress.com

 8. Rob Post 26 februari 2011 at 11:09 #

  Hartstikke leuk initiatief vind ik dit! We bepalen tenslotte met zijn allen hoe de openbare ruimte van Noord eruit ziet. Liefst schoon natuurlijk!

  Groet,

  Rob Post

 9. Debbie Houtman 24 februari 2011 at 06:54 #

  Ik ben het er ook helemaal mee eens en heb het ook getweet. Het zou geweldig zijn als iedereen die dag dan minstens 1 maar misschien meteen ook wel twee of meer stuks oppakt.

  Wat een heerlijk opgeruimd voorjaar zal dat geven zeg!

 10. Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers 23 februari 2011 at 18:29 #

  Geweldig initiatief de grote voorjaarsschoonmaak!!

  De Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers doet mee!

  Het streven van de SVZO is om initiatieven op het gebied van zwerfafval bij elkaar te brengen en daar waar er geen is een initiatief te beginnen. Daarnaast wordt samengewerkt met gemeenten en maatschappelijke organisaties. Op de website kunt u lezen met welke gemeenten wordt samengewerkt en met welke organisatie. Daarnaast staat de stichting open voor initiatieven en samenwerking.

  Het initiatief is begonnen in Lelystad en breidt zich nu verder uit over Nederland. Op de website staat een overzichtskaart waar de vrijwilligers actief zijn.

  De SVZO is een stille kracht die tot doel heeft een mentaliteitsverandering opgang te brengen van weggooien naar opruimen. Die wordt beoogt door zelf het voorbeeld te geven door op te ruimen en daar waar mensen geïnteresseerd zijn een gesprek aan te gaan. Het opruimen krijgt hierdoor een status.

Trackbacks/Pingbacks

 1. We zeggen het één keer! - 7 december 2012

  […] De #GVS is een inititatief van stichtingklean […]

 2. VERWELKOM DE LENTE 2011 | sprakeloosverhalen - 20 maart 2011

  […] de stoel die me eigenlijk ook wel toelachte bij de eerste lentezon. Uit de wind is het lekker, maar De Lente Verwelkomen kan ook anders. Ik heb het Klean it belooft: een man een man, een woord een […]