Niet klagen maar iets doen…

logoKlean_small

Welkom,

Ik heb iets ontdekt. Ik heb ontdekt dat als er iets is in je leven waar je niet tevreden over bent dat je daar niet over moet gaan klagen. Ik merkte dat ik er niet gelukkig van werd, van dat klagen, en mijn toehoorders ook niet. Sterker nog ik voelde me er eerder nog ongelukkiger door. Want ik dacht dat als ik zou klagen dat men mij wel zou helpen… Nee dus. Ik heb daarom besloten voortaan iets te gaan doen aan datgene waar ik ontevreden over was. En wat blijkt:  HET VOELT TIEN KEER BETER

Dus ik ga iets nieuws beginnen, waarvan ik totaal nog niet kan zeggen of overzien of en wat het gaat opleveren. Ik ga de wereld van het klagen afhelpen (“think big” ;). Klagen is een killer, het zuigt je energie weg, van jezelf en van diegene die je geklaag moeten aanhoren. Ik klaag dus niet meer (behalve over mensen die klagen ;). Ik ga een beweging, bedrijf, stichting -geen idee wat ik voor naam eraan moet geven- oprichten die het klagen gaat bestrijden en kijken wat dit teweeg brengt.

De naam: KLEAN, Klagen Loont Echt Absoluut Niet!

Ondanks dat deze naam natuurlijk verwijst naar ‘schoon’ gaat het niet om een schonere wereld maar om het schone gevoel in je hoofd als je niet klaagt maar iets doet. En waarom geel? Ik wil geen politieke asociaties. Waarom worden de letters steeds kleiner en lichter: des te minder belangrijk je jezelf vindt des te vrijer voel je je.

Ik wil de wereld verbeteren… dus ik begin bij mezelf; ik erger me al jaren aan het feit dat mensen rommel weggooien op straat, ook al is het maar een snoepwikkeltje. En daar klaagde ik inderdaad weleens over, maar deed er niets aan. Nu pak ik het afval op en merk dat ik me daar stukken beter bij voel! Ik ruim al fietsende zonder er voor af te stappen, het is voor mij een soort sport geworden. Mijn fiets is geel en ik zorg dat ik er keurig gekleed uit zie, want ik wil dat het opvalt wat ik doe. Aan mensen die me vragen wat ik aan het doen ben, geef ik uitleg. Verder ga ik hier over bloggen, ik ga het filmen, fotograferen, kunstwerken bouwen en er presentaties over geven. Ik heb al veel meer plannen en ideeën.

#ZWERFIE

Het belangrijkste aan zwerfvuil op ruimen is niet het opruimen op zich, maar dat het gezien wordt. Des te meer mensen je het ziet doen, des te meer mensen mee durven gaan doen. Daarvoor is #zwerfie bedacht; maak een foto van jezelf met het opgeruimde stuk zwerfvuil en post deze met de hashtag #zwerfie op Twitter, Instagram of Facebook.  Er doen inmiddels al duizenden mensen aan mee. Bekijk het Flipbook maar eens.

Als een kwart van de Nederlanders elke dag één stuk zwerfvuil zouden opruimen dan is Nederland binnen drie dagen schoon en blijft het schoon!

Dus ruim ten minste elke dag één stuk zwerfvuil op, bij voorkeur plastic. Plastic zwerfvuil levert namelijk de grootste bijdrage aan de Plastic Soep. Dit is echt de krachtigste oplossing tegen de Plastic Soep! lees dit maar eens:  http://www.stichtingklean.nl/nieuw-wondermiddel-ontdekt-tegen-de-plastic-soep/

Hartelijke groet,

Peter.

 

, , ,

One Response to Niet klagen maar iets doen…

  1. JustJulesNL 2 februari 2011 at 09:34 #

    Ik vind het een mooi initiatief…..een dag niet geklaagd is een dag…… heerlijk geleefd. Ik sluit me hierbij aan! Ben je nog op zoek naar een fotograaf?
    Via mijn website weet je me wel te bereiken. Tot spoedig! Juliette