Betrokken bij Klean

Peter Smith

Peter Smith

Creatief Directeur en oprichter van Klean

Ik heb ooit aan den lijve ondervonden dat klagen over iets zelfs averechts kan werken. Het probleem dat ik had werd er alleen maar erger door. En dan komt nu mijn Eureka-moment: toen ik stopte met klagen en zelf iets kleins aan het probleem ging doen bleek het probleem al voor bijna 80% opgelost. Sindsdien is mijn levenshouding: Als er een probleem is, het maakt niet uit hoe groot, ga op zoek naar het kleinste dat je er aan kunt doen en doe dat! Ik ben dit ook gaan toepassen op het immense probleem zwerfafval. Dagelijks minstens één stukje opruimen. Natuurlijk is dat dweilen met de kraan open, maar terwijl je dweilt denk je ook na hoe je die kraan dicht kan draaien. Sterker nog, je weet de bron te lokaliseren die de kraan van water voorziet. Die bron zijn wijzelf! Het is het geloof dat wij mensen hebben; dat wij doen te klein is om het verschil te maken. Dat geldt voor de zwerfafval-veroorzaker maar evengoed voor mensen die langs dat stukje zwerfafval lopen: Dat ene stukje dat ik weggooi/opruim is te klein om een verschil te maken. En het is het enige geloof waarvan je wetenschappelijk kan bewijzen dat die onjuist is. Er is nooit iets te klein om het verschil te maken.

Henk

Henk Vrugt

#zwerfie

Ik ben grafisch vormgever met een passie voor duurzaamheid. Natuurlijk raap ik dagelijks minimaal één stuk zwerfafval op en draag zo bij aan een gezondere wereld. Ik wil eigenlijk maar één spoor nalaten op Aarde: een schoon spoor. Door Klean ben ik bewust geworden van het probleem ‘plastic soep’. Op 6 februari 2014 stuurde ik voor het eerst #zwerfie de wereld in, wat daarna gebeurde was overweldigend! Ik wil me niet met problemen bemoeien, ik wil aan oplossingen werken. 

NancyWiltink_003193 web

 Nancy Wiltink

Bestuur, Voorzitter

John Groeneveld

Bestuur, Penningmeester

 

socrates

Socrates Schouten

Bestuur, Secretaris

Thijs

Thijs Wetemans

Astronaut Thijs

‘Think global, act local’ is wat ik als Limburger in de praktijk brengt. Gewoon zwerfvuil oprapen en in een prullenbak gooien, heel eenvoudig. Ik voel me daar erg goed bij. Schaamte? Ik ken dat… en voel het soms nog wel eens. Vooral als ik weer eens met zak en grijper in de weer ben. Steeds vaker overheerst bij mij een voldaan gevoel. Je maakt de wereld schoner en mooier. Dat kan toch niet verkeerd zijn? Heerlijk om zo positief bezig te zijn en niet eens in de eerste plaats voor mijzelf maar vooral voor mijn kinderen. Want voor hen wil ik geen vervuilde en leeggeroofde wereld achterlaten. Wie wil dat wel? Dus, doe ook mee en samen maken we het verschil!.

Ignace

Ignace Karthaus

Communicatie strateeg

Ik ben gefascineerd in mensen en organisaties. Ik ben strateeg, marketeer, communicatieadviseur en coach. Voorheen werkte ik bij Quote, Novib, Syntens en Nationaal regieorgaan voor praktijkgericht onderzoek SIA. Daar ontwikkelde en realiseerde ik succesvol diverse communicatie-, innovatie- en onderzoeksprogramma’s. Ik ben gepassioneerd in het creëren van waardevolle verbindingen: tussen mensen, organisaties

maar ook in de verbinding met jezelf.

Ik zet me graag in voor stichting Klean omdat nog te veel mensen niet weten dat je met kleine stappen reuzensprongen kan maken. Dat is het motto van Klean. De activiteiten van Klean spreken mij aan omdat het gaat over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Dat past bij mijn motto dat je stimulerend en uitdagend moet zijn voor jezelf en anderen. Alleen zo kan je je doelen realiseren.