Veel gestelde vragen over Klean

Er is toch al een stichting die zich bezighoudt met zwerfafval?

Dat klopt. Alleen Klean richt zich niet op de probleem-veroorzaker maar op mensen die bij de oplossing willen horen. En hoopt dat dit als neveneffect heeft dat op den duur ook de probleemveroorzaker om zal gaan.

Bovendien ruimt Klean zelf zwerfafval op, dagelijks!

Waar kan ik een grijpstok kopen/krijgen?

Veel gemeentes geven gratis een grijpstok aan mensen die aangeven met het Kleanvirus besmet te zijn. Informeer eens bij je gemeente. Of wordt lid van de SVZO. Zij geven leden een gratis grijpstok.

Wat betekent je logo?

Klean staat voor Klagen Loont Echt Absoluut Niet. Die zwarte grote K is iemand met een heel groot ego, iemand die zichzelf heel belangrijk vindt en vooral met zichzelf bezig is. Maar des te minder belangrijk je jezelf maakt (kleiner dus) des te meer durf je jezelf te geven (je komt meer vooraan te staan) en des te meer kun je stralen (de lichte kleur van de ‘N’). En de gele achtergrond is vooral om elke associatie met een politieke partij te voorkomen. Ik ben zowel conservatief als progressief: We moeten progressie creëren om de aarde te conserveren.

Hoe kan ik je financieel steunen?

Maak je bijdrage over op rekening NL16 TRIO 0197 9898 45 tnv Stichting Klean, Amsterdam.

Wat ga jij met het geld doen?

Ik ga dit aanwenden om de echte gevolgen van zwerfvuil bekend te maken: dat onze kinderen het op hun bord krijgen, bijvoorbeeld met dit filmpje.
En ik wil graag dat mensen zich niet meer schamen om zwerfvuil op te rapen. Lees hiervoor mijn blog: “De schaamte voorbij”

Waarom vraag je € 15,- euro als donatie?

Iedere burger in Nederland betaalt jaarlijks ca. € 15,- voor het opruimen van zwerfafval. Dat is letterlijk geld weggooien!
Ik wil dat dit stopt zodat € 250.000.000 aan belastinggeld gebruikt kan worden voor noodzakelijke doelen. Vul zelf maar in: Zorg, onderwijs, kunst…
Doneer mij dus eenmalig € 15,- en ik ga me inzetten dat je over vijf jaar niet meer jaarlijks € 15,- euro hoeft weg te gooien. Als bonus krijg je dat je kinderen geen PCB’s, POP’s en Endocriene Disruptors hoeven te eten. Maak je bijdrage over op rekening NL16 TRIO 0197 9898 45 tnv Stichting Klean, Amsterdam.

Aanbeveling Klean door Plastic Soup Foundation
Aanbeveling Klean door Hyperion Lyceum

Heb jij nog vragen? Laat het ons weten!

Stel ze hieronder in het commentaar-veld of mail naar: [email protected]