TEDxDordrecht

Een aantal jaren geleden zag ik voor het eerst een TEDtalk. Het was de talk van Ken Robinson over het huidige schoolsysteem. Naar zijn mening is dat geestdodend en vermorzelt het alle creativiteit in een kind.
Ik vond het geweldig maar had geen geen enkele aspiratie om zelf voor een publiek te staan. Dat vond ik doodeng.

Maar ja, met wat ik nu doe wordt ik steeds vaker gevraagd als spreker. Mijn eerste ervaring als spreker was bij Stand Up Inspiration. Ik kwam daar terecht omdat ik gepassioneerd kan vertellen over wat zwerfvuil met onze wereld doet in een één op één situatie. Maar voor een volle zaal…. dat bleek toch even anders.

De tweede keer dat ik gevraagd werd te spreken was voor TEDxDordrecht!
Bij TEDxAmsterdam, waar ik als gast was vanwege mijn TEDxAmsterdamAward nominatie, heb ik een speech-coach ontmoet, Yolanthe Smit. Ze is gespecialiseerd in Engelse speeches. We zijn onder andere op het strand bij Kijkduin gaan oefenen, temidden van alle badgasten!

Vergelijk de twee speeches en zie hoeveel meer ontspannen ik erbij sta en vooral hoe ik veel meer met het publiek praat in plaats van ertegen. Dank Yolanthe, je bent een vakvrouw en plezierig om mee te werken!

En hier dan mijn TED-debuut (excuus voor het niet erg goede camera-werk):

In de talk laat ik een foto zien, de beelden daarvan in de video zijn overbelicht, maar hieronder de bewuste foto:

Eén boom langs de maas na een hoogwaterstand. (Fotografie Piet Driessen)

Ook wil ik jullie graag kennis laten maken met een andere spreker op deze TEDx Jeroen Timmers van “Giving is all we have“.
Omdat het zo mooi aansluit bij mijn visie.

Hier zijn TED-talk:

One Response to TEDxDordrecht

  1. Ellen 2 mei 2012 at 07:21 #

    Zo relaxed als je daar staat te praten, Peter. Wat een verschil! En je doet het nu alsof Engels je moedertaal is.

    Ook bedankt voor de toevoeging van Jeroen Timmers. Zijn idee sluit exact aan op jouw idee, verbeter de wereld begin bij jezelf!!!
    Allemaal samen gaan we het hippietijdperk nieuw leven inblazen.