Uit Liefde Voor Haar!

❤️“Uit liefde voor haar”❤️

De eerste keer. Iedereen herinnert zich de eerste keer. Behalve als je het nog nooit gedaan hebt. Logisch. Ik denk niet vaak meer aan mijn eerste keer. Het was ook geen plezierige ervaring. Ik voel nog de schaamte. Onhandig. De locatie hielp ook niet mee; een winkelplein. Klaarlichte dag. Natuurlijk had ik eerst gekeken of niemand me zag. Mijn vriendin, inmiddels mijn vrouw, had er minder moeite mee. Na de daad stond ik daar met het tastbaar-bewijs van mijn liefde voor haar in mijn handen. Ik stopte het snel onder mijn jas en liep er mee naar de dichtstbijzijnde prullenbak.

Terugkijkend op die eerste keer ben ik trots dat ik het durfde. Nu schaam ik me zelfs dat ik me er destijds voor schaamde. Ik snap het wel; je ziet het nooit iemand doen. Iedereen schaamt zich voor de gemeenschap. Wat zullen de buren wel niet zeggen?

Ik vroeg me af hoe de wereld eruit zou zien als iedereen zijn liefde openlijk zou betuigen. De liefde voor onze Aarde. Door elke dag één stukje zwerfafval op te ruimen. “In zo’n wereld wil ik graag leven” zou Gandhi zeggen.

Wat is nu een mooiere dag om daarmee te beginnen dan vandaag, de Dag van de Duurzaamheid. Een prachtige dag om openlijk je liefde voor haar te uiten. ”I can’t live without you” hoor je vaak in liefdesliedjes. Als dat voor iets of iemand geldt dan is het wel onze Aarde.

Schoonachtend,
Peter Smith
Creatief directeur
Stichting Klean

Voor alle ja-maarders: “Ja maar, wat heeft één stukje nu voor zin?” Stel dat we op de dag van duurzaamheid afspreken dat je alleen te eten krijgt als je die dag één stukje zwerfafval hebt opgeruimd. Het gevolg is, behalve dat er in Nederland aan het eind van de dag nergens meer een stukje zwerfafval te vinden is, ontzettend veel mensen honger lijden. Maar liefst 75% van de Nederlanders is het niet gelukt om één stukje zwerfafval te vinden.

No comments yet.

Geef een reactie