Verwelkom de lente met een #zwerfie

Het is bijna lente, het seizoen waarin de natuur weer in al haar schoonheid tot leven komt. Zin om de lente te verwelkomen en moeder natuur een kadootje te geven? Op 20 maart is het zwerfie-dag, een mooie gelegenheid om middels een #zwerfie te laten zien dat je een schone wereld belangrijk vindt.

Een zwerfie is een foto van een stuk zwerfafval dat je opraapt en die je op Twitter, Facebook of Instagram zet met #zwerfie in de begeleidende tekst. Vervolgens gooi je wat je hebt opgeraapt natuurlijk netjes in de prullenbak en zo heb je de aarde een stukje schoner gemaakt.

Zwerfie-dag is een initiatief van Stichting KLEAN. Het is geen dag waarop mensen wordt gevraagd om Nederland schoon te maken, maar om slechts één dingetje op te rapen. Achterliggende filosofie is dat als 25 procent van de mensen dit elke dag zichtbaar doet, dat ons land dan snel schoon is en blijft. Niet alleen doordat er wordt opgeruimd, maar ook doordat inmiddels is aangetoond dat dit leidt tot bewustwording en mensen daardoor minder afval op straat gooien.

Voor een uitgebreid persbericht zie: http://www.stichtingklean.nl/persbericht-zwerfie-dag-2015/

Voor een demonstratie van de enorme kracht van #zwerfie kijk naar dit filmpje:

No comments yet.

Geef een reactie