“Wij vinden u baas!”

De inhoud is verplaatst naar onze nieuwe site: https://klean.nl/gastles-duurzaamheid-op-een-middelbare-school/

13 Responses to “Wij vinden u baas!”

 1. Lps 30 september 2013 at 11:49 #

  Hi Peter, Do you also give talks and presentations in English?

 2. elza v. staaveren 2 september 2013 at 15:56 #

  Ik was onlangs in Dordrecht, waar ik van KLEAN hoorde. De grote plastic wereldbol dreef daar.
  Al enige jaren prik ik regelmatig vuil in mijn woonomgeving.
  Het geeft me energie, ik doe iets positiefs, en het levert wat op.
  Alleen doet de NS weinig aan opruimen van vuil bij de vele zaanse stations.Ik heb ze hierover geschreven.

  Het is heel goed dat kinderen op school hier les over krijgen. enkele jaren geleden zag ik een groep kleuters met juffen al afval weg brengen. Jong geleerd is oud gedaan.

  En in het zomertimmerkamp in Alkmaar moeste de kinderen de laatste 5 minuten, gezamenlijk over hun veld lopen,en alle zwerfvuil oprapen. Dit werkte goed, ze zagen het verband tussen weggooien en opruimen.

  Ik ben blij, dat ik KLEAN heb leren kennen.

  Tot een volgende keer.

 3. Marcel Slaterus 9 juli 2013 at 07:53 #

  Beste Peter Smith,

  Jouw gastcollege op het Mendelcollege, afgelopen maand, heeft mij dermate geïnspireerd dat ik ook begonnen ben vanaf de fiets zwerfplastic te verzamelen. Ik heb een krat op mijn fiets gemonteerd en ik wordt elke dag iets handiger met de afvalgrijper. Als aankomend schooljaar de lessen weer begonnen zijn dan zal ik regelmatig aandacht aan het probleem van zwerfafval besteden en ook jouw film daarbij gebruiken.

  Met dank en vriendelijke groet,

  Marcel Slaterus

  • Klean 9 juli 2013 at 07:56 #

   Hoi Marcel,
   dat vind ik leuk om te horen! Wil je misschien ook een sticker voor op je krat? Ik stuur die graag naar je op. Opgeruimde groet,
   Peter

 4. Jean-Pierre 9 maart 2013 at 08:38 #

  Dag Peter,
  Mocht je in de buurt komen van Nijmegen, dan ben je bij deze uitgenodigd voor gastlessen in de klassen 5 en 6 (groepen 7 en 8) Meander Vrijeschool Nijmegen.
  Vriendelijke groet,
  Jean-Pierre

 5. stella vd meulen 15 februari 2013 at 20:14 #

  Beste peter,
  keek van de week met mijn kids (10 en 7) mee naar Klokhuis en werd met hen bezorgd over het plastic geweld en heel enthousiast over jouw (kunst)acties. Wij wonen in Den Haag en ik vroeg me af of je ook iets voor/met lagere scholen wilt en kunt.
  Concrete vraag, de school van mijn kinderen gaat fuseren met de buurschool en nav jouw item dacht ik aan een actie voor beide scholen,leerkrachten en onze (wat vervuilde) buurt als mooie startactie voor de samenvoeging.
  Gaat wat verder dan een gastles maar… misschien zie je ook iets in dit soort initiatieven?
  Hoor het graag,
  met hartelijke groet, Stella van der Meulen

  • Klean 19 februari 2013 at 12:01 #

   Hallo Stella,
   Zonder meer een mooi idee! Wil je dat ik erbij ben?
   Opgeruimde groet,
   Peter.

 6. moniek wester keegstra 23 december 2012 at 13:58 #

  Hoi Peter,
  Ik zou je graag op de school van mijn dochters in Amsterdam laten uitnodigen. Kan je iets zeggen over prijzen etc. De een is een middelbare school de ander een groep 8 lagere school.

  Ik ben benieuwd!

  Groet Moniek

 7. Didier Grimonprez 5 november 2012 at 10:31 #

  Dit vind ik goed nieuws, dat je die kinderen zo kunt motiveren. Lukt het ook bij adolescenten? Doe je dit ook in België of beperk je je tot Nederland? Veel succes nog!

  • Klean 5 november 2012 at 11:05 #

   Hallo Didier,
   Ik kom graag naar België, wel graag in Nederlandstalig gedeelte want mijn Frans komt niet verder dan “Mon père fume une pipe” en dat is dan nog niet eens waar ook. En verder geef ik de gastlessen ook in het Engels en in het Duits.

 8. Carolien 5 november 2012 at 09:35 #

  geweldig Peter, dat je ze een uur kan boeien en nog een boodschap mee kan geven!!!