#zwerfie in het nieuws 2016

Zwerfie verschijnt sinds haar ontstaan Op 6 februari 2014 regelmatig in de media. Op deze pagina staat het meest recente nieuws. Het nieuwsarchief van 2015 (145 artikelen) vindt u op deze pagina  Het nieuwsarchief van 2014 (78 artikelen) kunt u hier vinden.

14 juni

Lezing over duurzaamheid bij De Lievekamp in Oss

Javascript staat uitgeschakeld Geachte heer, mevrouw, Uw interesse in onze verslaggeving stellen wij zeer op prijs. Om artikelen op Lezing over duurzaamheid bij De Lievekamp in Oss te kunnen lezen, dient de zogenaamde Javascript in uw browser ingeschakeld te staan. Op dit moment staat Javascript in uw browser uitgeschakeld.

11 juni

bron onbekend

Inzicht vrouwenvannu.nl

10 juni

De wekelijkse column van Eline! – Regio Purmerend

Vanaf nu elke week op vrijdag om 16:30 uur een column van Eline. – Het voordeel van de politieke Purmerendse debacles “Elk nadeel heb z’n voordeel”. Deze gevleugelde Cruijffiaanse uitspraak lijkt de laatste jaren steeds meer van toepassing op de Purmerendse politiek. Debacles kennen wij genoeg in deze gemeente.

8 juni

bron onbekend

bron onbekend

Zeehelden – inspirerende initiatieven voor de zee

Elk jaar komt er een schrikbarende 8 miljoen ton plastic in de zee terecht. Dat is gemiddeld wel 20.425 ton per dag! Deze gigantische hoeveelheden komen op 5 plekken in de oceaan bij elkaar door verschillende zeestromen. Hierdoor ontstaat er een draaikolk met afval.

6 juni

Troep opruimen voor een mooiere wereld – Welvaart voor iedereen

Social Mover Nico – Hardlopende Zakkenvuller a een klein minuutje realiseerde ik me dat ik onlangs een filmpje had gezien over mensen die regelmatig gaan joggen en onderweg al het zwerfafval opruimen dat ze tegenkomen. (Zie hierboven.) Ik ga toch geen rotzooi van een ander opruimen? Nee, deze mensen doen het voor een ander.

Driejarige neemt prikstok in eigen handen

De Britse Matilda schudt haar omgeving wakker en gaat zwerfafval te lijf Door Dine op 27 mei 2016 “Ik wil het ZELF doen!” herkennen we uit duizenden. Elke peuter heeft die periode, maar deze peuter is wel heel bedreven! Zou je ook een beetje gek opkijken als je een driejarige de straten ziet opruimen?

29 mei

Purmerendse Wijkkrant

Purmerendse Wijkkrant

26 mei

Purmerends nieuwsblad

Purmerends nieuwsblad

23 mei

Strijden tegen zwerfafval

PURMEREND – De exacte locatie blijft geheim tot een uur voor de actie, maar zeker is dat zaterdag 28 mei om 15.00 uur een grote groep mensen ergens in Purmerend bij elkaar komt om een uur lang zwerfafval te rapen. De Zwerfie-FlashMob is voor een schonere stad en om een signaal af te geven naar de veroorzakers.

3 mei

Mini-docu groen doen #1: de zwerfinator

In een tiendelige mini-documentaireserie delen OneWorld en Vandebron verhalen van mensen die ‘groen doen’ en zo op een inspirerende, makkelijke en leuke manier iets goed doen voor de wereld.Aflevering #1: De ZwerfinatorDirk Groot raapt dagelijks zwerfafval: “Sommige mensen gaan een stukje hardlopen, of de hond uitlaten. Ik ga dan zwerfaval oprapen.

5 mei

Inspiratie: oplossing Zwerfafval

Er is een groot probleem: de grote hoeveelheid plastic die in de Oceanen drijft.Als je lang nadenkt over wat dit probleem met alle dieren en de wereld doet, dan kun je er vrij neerslachtig door worden. Daarom zie ik het liefste vooral de oplossingen, wat wordt er in de wijde wereld bedacht?

20 april

Welkom bij De Nootdorpsche Courant – Laatste Nieuws

Na de race gaan de scholieren met materialen van de gemeente vuil inzamelen in en rondom het centrumgebied van Emerald. De winkeliers zorgen na afloop voor een gezonde attentie en vrijwilligers helpen mee bij het uitdelen hiervan. Ook de Delfgauwse Afval Pakkers, een team van bewoners die op eigen initiatief zwerfvuil opruimen, helpen deze ochtend mee.

19 april

Hoe is het met de Zwerfie’s?

Ondanks dat ik het niet geregeld meld via deze site, gebeurt er toch van alles in Zwerfie-land. Ik heb de idee dat mensen zich steeds meer bewust worden van het zwerf afval om hen heen. Zich vooral storen aan deze rommel en dan vooral aan plastic. En dat is goed.

18 april

Exit prullenbak

100 Assenaren gaan in 100 dagen tijd op weg naar een leven 100% restafvalvrij. Cindy de Jonge, ecologisch hovenier en meewerkend voorman van een gezin van vier, gaat de uitdaging aan. Iedere twee weken deelt zij met ons de tussenstand.

4 april (zie pag 23)

No Title

No Description

1 april

Maak ook een #zwerfie – Live Green Magazine

Ik kwam op de site van Stichting Klean en wil dit graag met jou delen. Zij stimuleren mensen om elke dag één stuk zwerfvuil op te pakken. Bij voorkeur plastic, een prachtig materiaal, maar eigenlijk té prachtig! Want hoewel het een ‘wegwerpartikel’ betreft, vergaat het niet.

25 maart

Elke dag een #zwerfie rapen

Ergert u zich aan zwerfafval ? Niet doen, het helpt echt niet. Oprapen helpt wel. Vorige week gingen landelijk meer dan 100.000 mensen op pad om zwerfvuil te rapen. Het was weer de jaarlijkse “opschoondag”. Maar eens per jaar opschonen is net zoiets als een keer per jaar erg lang je tanden poetsen.

22 maart

Zwerfie opvanghuis en Houd Landsmeer Schoon

LANDSMEER – Aan de oproep ‘Houd Landsmeer schoon’ gaven zaterdag een vijfentwintigtal mensen gehoor om zwerfvuil te ruimen in het dorp centrum, de omgeving van het sportpark en de omgeving van het BP-station. Het resultaat van de zwerfvuilactie was een twintigtal zakken vol zwerfafval dat door de gemeente werd opgehaald.

21 maart

Opruimtoppers tegen zwerfafval Uithoorn enthousiast aan de slag

In de week van 14 tot en met 19 maart was de week van Nederland Schoon. De gemeente Uithoorn deed hier ook aan mee. Inwoners konden zich hiervoor aanmelden. Ella en Laura houden al regelmatig de eigen buurt (Meerwijk) schoon door zwerfafval te rapen. Vies werkje, maar daar deinzen de dames niet voor terug.

20 maart

Maak een zwerfie van straatvuil

Maak nu zondag nu eens niet een keer een selfie maar een zwerfie. Een zwerfie? Wat is dat nu weer? Zondag 20 maart is Zwerfie dag. Vind je een beker, flesje of wat dan ook op straat liggen? Geef het goede voorbeeld en ruim het op en o ja, maak er een foto van, want goed voorbeeld doet goed volgen.

 

Noord Hollands Dagblad - 20 maart 2016

Noord Hollands Dagblad – 20 maart 2016

18 maart

Maak het netjes, dit opruimweekend

Het nationale opruimweekend. Zaterdag staat de Landelijke opschoondag 2016 op het programma. Door vele activiteiten en wedstrijden wordt getracht de buurt schoner te krijgen. Zondag is het #zwerfie-dag. Doel is om een selfie of andere foto te maken met een stuk zwerfafval en deze te delen met anderen.

The Power of One – De Teamcoach

Wat als je éé n stap was verwijderd van een betere wereld, zou je die stap dan nemen? Ja natuurlijk! En hoe weet je dat je niet nog maar éé n stap hiervan verwijderd bent?….. (Harry Palmer) Een tijdje geleden hoorde ik een zeer inspirerende speech van Peter Smith van de Stichting Klean.

 

Zwerfafval freaks

Wie niet beter weet, zou denken dat Peter Smith een sneeuwstorm verwacht. In zijn auto heeft hij een dik vest en sneeuwlaarzen, op de achterbank ligt een sneeuwschep. Maar aan de hemel is geen sneeuwvlok te bekennen. Op het terrein van afvalverwerker Van der Elst in Diemen staat een witte bestelbus.

 

16 maart

Purmerends nieuwsblad - 16 maart 2016

Purmerends nieuwsblad – 16 maart 2016

stichting Klean on Twitter

Zondag is het weer #zwerfie-dag. Dé dag om te laten zien dat je niet blind bent voor de gevolgen van zwerfafval.http://youtu.be/gW782_vxwv4

15 maart

Thijs

11. Thijs Dit is alweer de elfde blog in deze categorie, wauw! Vandaag vertelt Thijs jullie meer over het werk van Stichting Klean♥ en met zijn verhaal laat hij zien hoe makkelijk het is om de wereld een schonere (betere) plaats te maken.

12 maart

Kom in actie en maak een ‘zwerfie’!

Zeist – Als iedereen elke dag één stuk zwerfafval opraapt, dan is het zwerfafvalprobleem in een keer opgelost. Kom daarom in actie op zaterdag 19 maart tijdens de Landelijke Opschoondag. Dit kan door mee te doen aan de opschoonactie die op 10.00 uur start bij het Hertenkamp (verzamelen bij de parkeerplaats aan de Prins Bernhardlaan).

10 maart

Weidevenner

 

Wedstrijd: Iedereen, elke dag, een #zwerfie

Lansingerland – Té weinig of te kleine prullenbakken op drukke plekken en een te lage legingsfrequentie veroorzaken het overlopen van de prullenbakken en daarmee zwerfafval op straat, zeggen Werner Rovers en Anneke Dierkx van Zwerfvuil Lansingerland. Het terugschalen van het beheerniveau van de buitenruimte betekent dat zwerfafval ook langer blijft liggen.

27 februari (blad onbekend)

Miss zwerfie

bron onbekend

24 februari

Ooit gehoord van een #zwerfie ? | Groen en gelukkig

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op Twitter of Facebook. Mensen die vastleggen hoe ze afval van straat oprapen, bijvoorbeeld een blikje of plastic flesje. Ze zetten de foto online met de hashtag #zwerfie. Wie zijn al deze zwerfinitiatoren en waarom doen ze het?

21 februari

Voor in je agenda: Onthulling Plastic Madonna | Groen en gelukkig

Afgelopen tijd zijn er 100000 plastic flesjes ingezameld. Met dit zwerfvuil wordt de Plastic Madonna gemaakt. 8 juni wordt dit 12 meter hoge beeld onthuld

22 januari

Groen Lintje voor zwerfinator Dirk Groot

PURMEREND – Zwerfinator Dirk Groot uit Purmerend ontvangt zaterdag 23 januari het Groen Lintje voor zijn tomeloze inzet voor een schonere en groenere omgeving. Al vele jaren brengt hij het probleem van het zwerfafval onder de aandacht door opraapacties in Purmerend. Groot ontvangt het lintje en de bijbehorende oorkonde uit handen van René Verhoogt van GroenLinks.

Nieuwsbrief Mooi Schoon januari 2016

No Description

19 januari

[Video] Dirk Groot ontvangt Groen Lintje: “Als we allemaal iets doen, is het zo gebeurd” – Dichtbij.nl

Al jarenlang is zwerfafval een groot probleem in Purmerend. Degene die zich hier al heel lang voor inzet, en het probleem onder de aandacht brengt, is Dirk Groot. Hij ontvangt zaterdagmiddag van GroenLinks een Groen Lintje voor zijn inzet voor een schonere en groenere omgeving.

Van IT projectmanager tot zwerfinator…

12/01/2016 – In het kader van de traditionele ‘wintercarrousel’ kwamen de leden van de zes gezamenlijke Rotaryclubs in de regio op 12 januari 2016 bijeen in het BurgGolf Hampshire hotel. Het werd een gezellige avond met heerlijk eten, een mooi glas wijn, goede gesprekken en een unieke inleiding van zwerfinator Dirk Groot…

18 januari

Leerlingen rapen zwerfafval

PURMEREND – Leerlingen uit groep 7/8 van basisschool OBS ‘t Carrousel kregen vrijdag 15 januari een gastles gekregen van ‘zwerfinator’ Dirk Groot over over zwerfafval. Vervolgens gingen de leerlingen een uur lang zwerfafval rapen in de buurt. Groot vertelde in de klas waarom hij zwerfafval is gaan rapen, waarom hij het leuk vindt en waarom het belangrijk is.

17 januari

Zwerfie Opraap Actie met Zwerfinator Dirk Groot, winnaar Groen Lintje Purmerend 2015! – Purmerend leeft!

Purmerender Dirk Groot ontvangt het Groen Lintje voor zijn tomeloze inzet voor een schonere en groenere omgeving. Al vele jaren brengt hij het probleem van het zwerfafval onder de aandacht door opraapacties in Purmerend. Dirk Groot ontvangt het Groen Lintje en de bijbehorende oorkonde zaterdag 23 januari uit handen van René Verhoogt van GroenLinks.