Een prachtige toekomst!

Dat is wat iedereen wil, een prachtige toekomst. Maar wie gelooft daar nog in? Alle seinen daarvoor staan op rood. Althans zo lijkt het.

KLEAN is begonnen met een uniek project: The Power of One.

Een prachtige toekomst begint met geloven dat wat jij en ik doen nooit te klein is om het verschil te maken.

We hebben een aparte site voor The Power of One ingericht. Kijk op thepowerofone.nl

Enorme kunst

benjamin_dwvz_reparatie-miniWij maken enorme kunstwerken om op te vallen. We willen de aandacht van mensen die nu nog geloven dat je alleen met grootse daden het verschil kunt maken. Juist die mensen willen we overtuigen dat er nooit iets te klein is om het verschil te maken. De Wereld van Zwerfvuil leverde en levert nog steeds veel media-aandacht op.

Lezingen

Als je enorme kunstwerken maakt van zwerfafval dan wil men ook graag weten waarom je dat doet. Dus geven we lezingen. Zo verzorgden we de keynote voor het Jaarcongres van Mensa, stonden we op het Verander Management Congres en hebben we zelfs al drie keer een TEDx-talk gegeven, waaronder TEDxAmsterdam

gastlessen

Inspirerende gastlessen

Wij geven inspirerende gastlessen. Daardoor hebben we inmiddels voor meer dan 20.000 leerlingen gestaan. Wij maken de leerlingen niet alleen bewust van de gevolgen van zwerfafval, wij motiveren ze zodanig dat ze er iets aan gaan doen.  Wilt u ook lespakketten en workshops, daarvoor werken we samen met IKciruLEER en met de Afval-Juf

Vlinderslag

schermafbeelding-2016-10-11-om-17-23-42

Een vlinderslag die een orkaan wordt. Het begon allemaal met een eerste #zwerfie in 2011. Het heeft veel mensen geïnspireerd zelf iets te gaan ondernemen. Inmiddels zijn er al meer dan 150 initiatieven. Ook plaatsen we door heel het land #zwerfie-opvanghuizen. Bent u ook geïnspireerd door Klean, laat het ons weten dan zetten we u erbij.

De grootste uitdaging van onze tijd

Stichting Klean inspireert gewone mensen om uit gewoonte gewoon te doen; het heel gewoon vinden dat je zelf iets doet. Iets dus, niet niets. Als al die mensen die nu denken dat ze niets kunnen doen aan de grote wereld-problemen iets gaan doen, dan zullen veel van die problemen ineens oplossingen blijken te zijn.
Wij wijzen niet naar de overheid, wij wijzen niet naar instanties of industrie. Wij nemen onze eigen verantwoordelijkheid. Momenteel richten we ons daarbij op een hofleverancier van de Plastic Soep; zwerfafval.

Zwerfafval komt via de plastic soep in onze voedselketen terecht; we gaan het dus eten. Dit is natuurlijk een enorm probleem. Maar zwerfafval kent nog een heel ander probleem:

Het is te gemakkelijk op te lossen, ongelooflijk makkelijk!

Als één op de vier mensen elke dag één stukje zwerfafval opruimt dan ligt er niets meer. Dan komt er geen zwerfplastic meer in het eten van ons en onze kinderen en alle volgende generaties. Het is heel gemakkelijk op te lossen, te gemakkelijk. Heel vreemd dat dit niet gebeurt. Dit komt omdat mensen nu nog geloven dat iets kleins doen te klein is om een verschil te maken. Wij zien het als de GROOTSTE uitdaging van onze tijd: Mensen ervan overtuigen dat er nooit iets te klein is om HET verschil te maken.

Daarom zijn we begonnen met the Power of One.

En wij gaan die uitdaging aan. Doe je mee?

Stichting Klean is non-profit lid van One percent for the Planet

Schermafbeelding 2017-04-06 om 14.35.19

Klagen loont echt absoluut niet!

 

Een wereld van Plastic

Plastic is een prachtig materiaal, soms zelfs te prachtig want het vergaat niet. Vreemd dus dat het heel veel gebruikt wordt als wegwerpartikel. Maar waar is ‘weg’? Daar hebben we even niet aan gedacht, dat er geen ‘weg’ is toen we de wegwerp-maatschappij bedachten. En nu zitten wij, maar vooral alle volgende generaties met de gebakken plastic peren: de Plastic Soep. De enige soep die warmer wordt gegeten dan ie wordt opgediend, want eten gaan we die soep. Mijn en jouw kinderen al helemaal!

Wij kunnen er uren over vertellen. Dat doen we dus ook. Door heel het land, van buurthuis tot het World Forum, van het basisonderwijs tot University College. Maar belangrijker is dat we er iets aan doen. Elke dag pakken we minstens een paar stukken zwerfafval op. Zo “gek” hoef jij niet te doen; als jij één stukje per dag oppakt dan doe je al gewoon genoeg.

We motiveren zoveel mogelijk mensen om één keer per dag één stuk zwerfvuil (het liefst plastic) op te ruimen. “Eén stukje? Alsof dat helpt?” hoor ik je denken. Het is de vlinderslag die uiteindelijk met een orkaankracht het zwerfafval-probleem gaat oplossen. Het beste bewijs voor hoe krachtig dagelijks iets doen waarvan je denkt dat het geen verschil maat is de Plastic Soep zelf. Miljoenen mensen die een plastic flesje of zakje laten vallen en denken “Ach, het is er maar eentje”. Hierdoor drijft er meer dan 100 miljard kilo plastic in de oceanen. Zie je hoe krachtig dit principe is? Deze kracht willen we ook gebruiken om de groei van de Plastic Soep tot staan te brengen.

Als iedereen die iets over heeft voor anderen en volgende generaties, één stukje zwerfafval per dag opruimt, dan ligt er in Nederland geen zwerfafval meer. Dit geldt zelfs wereldwijd.

 

Er is niets te klein om het verschil te maken