Amsterdammer dumpt 300 kilo zwerfvuil in Rijnhaven, Rotterdam tijdens WHD

PERSBERICHT:

 

Amsterdammer dumpt 300 kilo zwerfvuil in Rijnhaven, Rotterdam tijdens Wereld Haven Dagen

 

ROTTERDAM – De Wereld van Zwerfvuil zal vrijdag, zaterdag en zondag 6, 7 en 8 september 2013 Amsterdam met Rotterdam verbinden tijdens de Wereld Haven Dagen in Rotterdam.

 

De Wereld van Zwerfvuil, een kunstwerk van Peter Smith met een diameter van 5 meter, is gemaakt van 6000 flesjes die in Amsterdam als zwerfvuil lagen. De plastic wereld heeft reeds via de Waal Nijmegen en Dordrecht aangedaan.

 

PS_Klean_dWvZ

De Plastic Soep is de naam voor de enorme, niet voor te stellen hoeveelheden plastic in de zeeën en oceanen. De Soep laat giftige stoffen los, vooral onttrokken uit plastic verpakkingen en dit gif dringt door tot ver in de voedselketen.

 

Het schoonmaken en opruimen van de Plastic Soep is ondoenlijk. Echter het voorkomen dat er meer Plastic Soep komt is eenvoudig. Het enige wat ervoor nodig is dat we er iets aan willen doen. Als we inzicht hebben in wat het gevolg is van het weggooien van plastic, zouden we het niet meer doen. Als een kwart van alle Nederlanders zweert om dagelijks een stuk zwerfvuil op te rapen, hebben we al snel een nieuw probleem, er ligt te weinig!

Om aandacht te vragen voor de problematiek van zwerfvuil reist de Wereld van Zwerfvuil door Nederland en ligt in september in de Rijnhaven van Rotterdam.

Behalve voorlichting over de gevolgen van zwerfvuil zijn er ook activiteiten voor kinderen en volwassenen. Onder andere bepaal de afbreektijd van verschillende stukken zwerfvuil; bereken je (plastic) footprint.

Tijdens de Wereldhavendagen zal tevens de Ecosquad van de Plastic Soup Foundation zijn opwachting maken.

 

Ligging/standplaats

  • De Wereld van Zwerfvuil ligt tussen pendelponton Wereldhavendagen (bij het Drijvend Paviljoen) en de waternetsteiger bij het Luxor
  • De Ecosquad staat op het pendelponton Wereldhavendagen (180 meter lang pendelponton waar iedere dag vele schepen aankomen en vertrekken. Dit ponton vormt tevens de verbinding tussen het busstation op de Veemstraat, het Reisbureau en de informatiemarkt in het Drijvend Paviljoen en de kadepresentaties in de Rijnhaven).

 

Contact

Voor meer informatie, Stichting Klean, www.stichtingklean.nl Peter Smith: 06-55960778 of Plastic Soup Foundation, www.plasticsoupfoundation.org Maria Westerbos 06-51090691

 

Bijlagen:

  1. Foto van De Wereld van Zwerfvuil
  2. Foto van de Ecosquad

, , , ,

Comments are closed.