De gouden zwerfie

De ‘Gouden Zwerfie’ is een blijk van waardering voor iemand die zich in het afgelopen jaar op een opmerkelijke manier heeft ingezet voor #zwerfie.

De gouden zwerfie is geen prijs voor degene die het meeste of het beste heeft vergaderd, noch voor degene die congressen heeft georganiseerd of het meeste zwerfvuil heeft opgeruimd.

De ‘Gouden Zwerfie’ is een flesje gemaakt van afvalhout op een tegel. Dit staat symbool voor de straat, waar veel afval ligt en waar het ook heel makkelijk kan worden opgeraapt.

Op 6 februari 2015 was het precies één jaar geleden dat Henk Vrugt de allereerste #zwerfie plaatste op Twitter. Ter gelegenheid van deze eerste verjaardag heeft stichting Klean de ‘Gouden Zwerfie’ in het leven geroepen als een beloning en aanmoediging voor iemand die zich afgelopen jaar op een opmerkelijke manier heeft ingezet in de strijd tegen zwerfafval en de plastic soep.

De ‘Zilveren Zwerfie’

Sinds 2015 rijkt Stichting Klean, bijna wekelijks, de ‘Zilveren Zwerfie’ uit aan iemand die gewoon is gaan doen en hierbij is opgevallen, anderen heeft geïnspireerd en gemotiveerd.

Met een ‘Zilveren Zwerfie’ is iemand genomineerd voor de eerstvolgende ‘Gouden Zwerfie’.

Vind jij dat iemand een ‘Zilveren Zwerfie’ verdiend, dan kun je hem of haar voordragen door ons een email te sturen of laat het ons weten via een Facebook of Twitter bericht.

Winnaars van de ‘Zilveren Zwerfie’ 

Zilveren zwerfie - 8 mei 2016 - Van de Bron

Zilveren zwerfie – 8 mei 2016 – Van de Bron

Uitreiking van de ‘Gouden Zwerfie’

Amsterdam 6 februari 2015 – Joost Elffers wint de allereerste ‘Gouden Zwerfie’. Na zijn lezing over zwerfafval bij TedX youth in Amsterdam, kreeg Joost de ereprijs overhandigt door Peter Smith; lees verder.

Peter Smith reikt de eerste Gouden #Zwerfie uit aan aan Joost Elffers

Peter Smith reikt de eerste Gouden #Zwerfie uit aan aan Joost Elffers

Amsterdam 20 maart 2016 – Regina Primera wint de ‘Gouden Zwerfie 2016’.
Joost Elffers overhandigt de ere trofee aan Regina Primera, tijdens #zwerfie-dag bij café de Pont; lees verder.