Over Klean

Grote problemen los je niet op door er over te klagen. Iets doen, hoe onbeduidend  klein het soms ook lijkt, brengt je wel dichter bij een oplossing. Sterker nog, doordat je zelf iets doet aan het probleem krijg van je allerlei kanten hulp.

Confucius-quote

Deze filosofie passen we nu toe op een probleem waar in Nederland ontzettend veel over geklaagd wordt; zwerfafval.

En het werkt!

Zwerfafval en Plastic soep
Deze site gaat daarom momenteel vooral over zwerfafval, maar niet alleen maar over zwerfafval. Deze site schrijft over plastic soep en hoe erg het is, maar KLEAN gaat niet over plastic soep. We voelen ons geen eigenaar van problemen rondom zwerfvuil, zoals dode vissen, -vogels en -koeien met plastic in hun maag. Ja, die problemen zijn er en ja, dat is erg die dode dieren, – helemaal eens.

Ook klagen we niet over de toenemende kosten van zwerfvuil voor onze maatschappij – elke 4 jaar betalen we samen 1 miljard euro om Nederland toonbaar te houden door rommel op te ruimen. Zo’n 15 euro in 2010 en we gaan naar de € 22 toe in 2017. Het werkt niet en de kosten gaan omhoog. Verschrikkelijk, ja. Wat doe je eraan? Nou, daar vertellen we je graag over.

Niet klagen maar doen!
Want klagen loont absoluut niet – wist je dat KLEAN dat betekent, Klagen Loont Echt Absoluut Niet? Dat betekent het dus.

Deze site gaat over oplossingen. En wel over de onmetelijke kracht die we samen hebben. Zonder dat je er iets extra’s voor hoeft doen. Nou ja, bijna niks in elk geval. Onze oplossing tegen het Probleem van de Plastic Soep zet niet je leven op de kop. We gooien je kostbare dagstructuur niet omver. Je hoeft geen ascetenbestaan te leiden, wars van alle plastic verpakkingsmaterialen. Maar jouw kleinste actie kan wel de wereld redden. En de zeeën en oceanen. De dieren en de generaties na ons.

Wij noemen het The Power of One. Het is de meest simpel te verzinnen oplossing: iedereen elke dag één stukje zwerfvuil.

Als je denkt dat dat Niet helpt, hoepel dan maar op. Pfuut, wegwezen: we willen alleen positieve mensen. Die geloven in woorden van de Wubbo Ockels:

‘Wij mensen zijn met zoveel dat we de aarde kunnen vernietigen. Of haar kunnen redden.’

Wij van KLEAN geloven in Wubbo. En wij hebben het gelijk aan onze kant; Wubbo heeft écht bestaan. Hij is niet een of ander maanmannetje of zo. Wubbo zou The Power of One machtig mooi hebben gevonden. Hij zou het hebben begrepen. Hij zou het hebben gedáán. Dat weten we zeker. Dus – ben je met ons één van de Astronauten die Ruimteschip Aarde gaat redden?

Kom aan boord, het aftellen is al begonnen…

Meer informatie