Plastic soep, dat is een gerecht!

Op heel veel site’s kun je vinden hoe groot de Plastic Soep is, hoeveel plastic er in zit, op wat voor manier al dat plastic zich verzamelt, waar al dat plastic zich verzamelt.

Maar nergens vind je wat de Plastic Soep is, behalve op onze site:

Het is een gerecht.

We gaan de plastic soep eten. Al dat plastic wordt “langzaam” opgenomen in de voedselketen. En wie staat er bovenaan in die keten?

Wij.

Maar er is ook een geweldig ingrediënt tegen die Plastic Soep:

Jij.

En het mooiste is, je hoeft bijna niets te doen: raap een stukje zwerfafval per dag op. Doe dit met een blij gezicht en zorg dat je gezien wordt terwijl je dit doet.  Dat is alles, de rest volgt dan vanzelf.

Wil je een bewijs?

 

 

===================================================

Hieronder nog meer  ludieke en leuke films. Films waar je vrolijk van wordt en die je optimisme aan wakkeren. Op de pagina Serieuze films staan films waar je wat minder vrolijk van wordt. Veel mensen denken dat door het vertonen van  dit soort films men de vervuiler wel bekeerd. De ervaring leert dat een groot deel van de mensen er juist nog passiever van wordt.

Een heel mooi, kort en krachtig filmpje om duidelijk te maken dat een lineaire economie niet bestaat, alles is al circulair.  Ook zwerfvuil!

Ook een hele korte to the point film over de Plastic Soep. Winnaar van de 1e plaats en de ‘eervolle vermelding voor de meest creatieve video’!  Video door Christelijk Lyceum, Zeist

 

De te waterlating van de Wereld van Zwerfvuil op 21 juni in het IJ voor het EYE:

 

SuperKlean, ‘s werelds eerste speelfilm van 1 minuut:

 

 

 

 

 

Bag It Intro from Suzan Beraza on Vimeo.

 

 

 

A Love Story… In Milk from Catsnake on Vimeo.