Turtle of Change

Afgelopen dinsdag kreeg ik uit handen van Eef Floin van Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil (België) de Turtle of Change.

PS_Klean_Blue_Turtle 23

 

Gelijk daarna zijn we naar de IJ-oever gegaan om daar een klein stukje van schoon te maken. We hebben 10 van die grote blauwe vuilniszakken (60 liter per stuk) gevuld en toen hadden we amper vijftig meter schoon gemaakt…

PS_Klean_Blue_Turtle 66

Het geeft nog weer eens aan hoe nodig er aandacht voor zwerfvuil als grootste ingrediënt van de Plastic Soep moet komen. Hopelijk helpt die award er aan mee, en snel een beetje, want het gaat me nu veel te langzaam!  Zeker als je begrijpt dat er per 15 seconden 5000 kilo aan zwerfvuil bijkomt. Hoeveel dat is? Dat is zoveel:

HoeLangDuurtDitNogVoort

Elke 15 seconden komt er wereldwijd zoveel plastic in onze oceanen terecht. Een gedeelte van dit plastic zal in het eten van jouw kinderen terecht komen!

 

Wil je ook dat hier meer aandacht voorkomt? Stuur deze post door (via facebook, twitter of email naar je vrienden, en vooral naar vrienden met kinderen).

Gelukkig kun je er wat aan doen om dit te voorkomen:

Dagelijks één stuk zwerfvuil ruimen. Door elke dag een beetje te doen ruimt Peter Smith jaarlijks ca. 1 ton zwerfvuil op!

Als 25% van de Nederlanders zich voorneemt om dagelijks één stuk zwerfvuil op te rapen dan hebben we een nieuw probleem… er ligt te weinig!

Comments are closed.