Klean #zwerfie challenge is wegens succes gesloten!

Het aantal deelnemers aan de challenge heeft ons verrast. De Dopper heeft van te voren een limiet vastgesteld en die hebben we nu bereikt.

Diegene die voor 16:00 23 juli 2014 al begonnen waren, kunnen hun challenge nog afmaken, maar als je dus een dag vergeet te posten kan je niet meer opnieuw beginnen.

Iedereen die meegedaan heeft, geweldig bedankt voor het verbeteren van de Wereld, want jullie hebben elke dag de wereld een stukje beter achtergelaten dan dat je hem tegenkwam!

Opgeruimde groet,

Peter

=======

Hieronder de tekst van de challenge en waarom we dit gedaan hebben:

 

=======

De bedoeling van Klean is om zoveel mogelijk mensen te stimuleren dagelijks één stukje zwerfvuil op te ruimen. Dat is het allerbeste wat we kunnen ondernemen tegen de Plastic Soep. Als je me niet gelooft, dan raad ik je aan dit artikel te lezen, maar nu wil ik je helpen om zwerfvuil net zo gewoon te maken als dagelijks je tanden poetsen. Trouwens, wat denk je dat meer zin heeft: één keer per jaar met een grote groep mensen op een plein twee uur lang je tanden poetsen, of elke dag even twee minuten? Precies hetzelfde geldt voor zwerfvuil opruimen.

Toen ik voor ‘t eerst zwerfvuil ging opruimen, het was op een winkelplein, schaamde ik me een beetje. Ik weet inmiddels dat heel veel mensen zich, alleen al bij het idee dat ze zwerfvuil gaan opruimen, opgelaten voelen. De belangrijkste reden dat mensen zich schamen is omdat je het bijna nooit iemand ziet doen.

Om je over die drempel heen te helpen is #zwerfie bedacht (Henk Vrugt bedacht de naam). #Zwerfie maakt zichtbaar hoeveel mensen dit al dagelijks doen, al duizenden mensen pakken elke dag minstens één stukje zwerfvuil op.

En door steeds meer mensen gewoon te laten doen (want zwerfvuil opruimen is de normaalste zaak van de wereld!) wordt het vanzelf abnormaal om over zwerfvuil heen te stappen.

Schermafbeelding 2014-04-28 om 17.00.32

Maar hoe zorg je er nu voor dat het een gewoonte wordt?

Daarvoor is de 30-day-challenge een prachtig systeem. Als je dertig dagen op rij iets doet wat je anders nooit doet, zal het een gewoonte worden.

Om je te helpen om dertig dagen lang achter elkaar een #zwerfie te scoren geven we aan iedereen die dit volhoudt een Dopper.

Bovendien maak je ook kans op een Dopper Steel als jij er voor zorgt dat je de meeste #zwerfie-volgers weet te creëren?

 

Ga jij de uitdaging aan?

Misschien leuk om te weten: als je hier aan meedoet, verdien je in principe € 1500,- euro per uur. Een Dopper kost € 12,50 en je hebt hem in 30 seconden verdient; een zwerfie scoren kost je maar 1 seconde per dag.

 

 

 

SPELREGELS:

 

1: Plaats 30 dagen op rij een #zwerfie op Twitter of op Facebook.

Als je begint met Twitter, blijf je bij Twitter, als je eerste post op Facebook is, blijf je posten op Facebook. Je kunt alleen meedoen als je een open-twitter-account hebt (dus geen slotje), of je #zwerfie-foto’s op FB openbaar publiceert (dus niet afgeschermd).

Het belangrijkste is dat je in alle posts, of die nu op Twitter of Facebook staan, steeds de hashtag #zwerfie gebruikt. Ook is het belangrijk dat je niet met een ‘mention’ begint (geen idee wat dat is? maakt niet uit, zorg er gewoon voor dat je allereerste karakter van een tweet geen ‘@’ is).

Je eerste tweet kan er zo uit zien:

“Ik doe mee met de @Klean_NL challenge: 30 dagen op rij een #zwerfie maken. Mijn 1e #zwerfie http://t.co/cyBKMQMYqL”

Je 30e en hopelijk niet de laatste, kan er zo uitzien:

“Dit is vandaag mijn 30e #zwerfie in de @Klean_NL challenge en nu krijg ik een gratis #Dopper”

Ga je op Facebook meedoen? Plaats dan tenminste je eerste post op de Zwerfie FB event page.

2: Extra: Jij wint een Dopper-steel als je ervoor zorgt dat jij de meeste #zwerfie-volgers krijgt.

Hoe laat je zien hoeveel #zwerfie-volgers hebt? Je vraagt mensen om ook met de Klean-challenge mee te gaan doen. Zorg dat ze in hun eerste post ook jouw naam noemen.

Voor Twitter: Die eerste tweet kan er dus zo uit zien: “Ik doe mee met de @Klean_NL challenge: 30 dagen op rij een #zwerfie maken, dankzij @goedvoorbeeld Mijn 1e #zwerfie http://t.co/cyBKMQMYqL”

Voor Facebook: Die eerste FB-post kan er bijvoorbeeld zo uit zien: “Ik doe mee met de challenge van http://www.facebook.com/KleanWorldWide 30 dagen op rij een #zwerfie maken, dankzij @FacebookVriend Mijn 1e #zwerfie http://t.co/cyBKMQMYqL”

Je mag de Facebook-pagina van Klean liken, maar het is geen voorwaarde om te kunnen winnen.

Hou zelf bij hoeveel volgers je geïnspireerd hebt. Stuur ons een lijst met die tweets. Elke kalender-maand krijgt diegene met de meeste nieuwe #zwerfie-volgers een Dopper Steel. Als er twee of meer mensen zijn met een gelijk aantal volgers op de laatste dag van de maand, dan wordt er geloot tussen deze deelnemers.

Klaar, challenge volbracht?

Gefeliciteerd!

Stuur je lijst met 30 url’s (de tweets/FB-posts van #zwerfie’s) naar [email protected] en gebruik als onderwerp “Klean Challenge Dopper”. Let op: als je ander onderwerp gebruikt wordt je mail niet in behandeling genomen! Stuur geen Word-document, stop alle info in je email.

Vermeld ook je naam, gevolgd door je adres en welke kleur dopper je wilt.

Je kan alleen een Dopper-steel winnen als je zelf de Klean-30day-challenge hebt volbracht.

Iedereen kan maar een keer een Dopper-steel winnen met deze actie. Deze actie loopt van 1 mei t/m 31 oktober en zolang de voorraad strekt.

=====

Hoe maak je een lijst met tweets?

Je kunt screenshots sturen, zorg dan dat de url of de datum waarop gepost is leesbaar in de screenshot zit.

Je kunt ook een lijst met url’s sturen. Hoe kom je aan de url van een tweet? Klik op de tijd dat je de tweet gemaakt hebt en de url zal in de adresbalk van je browser verschijnen.

Hoe maak je een lijst met FB-posts?

Je kunt screenshots sturen van je FB-posts, zorg dan dat de url of de datum waarop gepost goed leesbaar is.

Je kunt ook een lijst met url’s sturen. Hoe kom je aan de url van een FB-post? Klik op de tijd dat je de FB-post  gemaakt hebt en de url zal in de adresbalk van je browser verschijnen.

 

EXTRA

Maak een feest van zwerfvuil ruimen met #zwerfie-bingo

De kaarten hieronder kun je gratis downloaden en net zo vaak afdrukken als je wilt. Wel hebben we één uitdrukkelijk verzoek: druk ook de achterkant af! Want belangrijker dan het ruimen van zwerfafval is dat je weet wat de gevolgen van zwerfvuil zijn.

Dopper Foundation zwerfie bingokaartAchterkant zwerfie bingokaart