Je eigen opvanghuis

OPEN JE EIGEN #ZWERFIE-OPVANGHUIS

Wat is een #zwerfie-opvanghuis?

Een #zwerfie-opvanghuis is een openbare vuilnisbak die is voorzien van een professionele sticker.

opvanghuizen

Zo genereren we op een positieve en ludieke manier meer aandacht te genereren voor het zwerfafval probleem.
Daarbij willen we mensen motiveren om één stuk zwerfvuil per dag op te ruimen. Zo dragen we bij aan een schonere straat, wijk, dorp, stad, land en wellicht ook nog een schonere zee! Het is ons doel om in iedere gemeente van Nederland minimaal één openbare vuilnisbak om te toveren tot #zwerfie-opvanghuis.

En daar hebben we jouw hulp bij nodig!
Wil je ook een #zwerfie-opvanghuis in jouw buurt openen? Lees dan snel verder.

Ja, ik wil meedoen, hoe kom ik aan zo’n sticker?

Je kan de stickers via e-mail bestellen in de kleuren wit , zwart en/of roze.

We houden een maximum aan van twee stickers per persoon aan, zodat de spreiding over Nederland zo groot mogelijk is.

Kosten en betaling?

De stickers hebben we professioneel laten maken en kosten € 2,50 per stuk als je ze ophaalt bij een contactpersoon. Verzenden kost € 1,50 euro.
Een deel van de opbrengst gaat naar Plastic Madonna

Je kunt het geld overmaken naar stichting KLEAN op nummer NL16 TRIO 0197 9898 45 onder vermelding van #zwerfie-opvanghuis en je woonplaats. Als je het geld hebt overgemaakt ontvangen we graag een schermprintje van de overboeking.

OK, ik heb een sticker, wat doe ik nu?

transferbuttonPlak de sticker op een nette manier, dus leesbaar en netjes gepositioneerd, (alsof het altijd al op de bak hoorde) op een vuilnisbak in een druk gebied waar veel mensen voorbij komen (let op, a.u.b. niet op een NS station, daar bestaat de kans dat ze snel worden verwijderd).
We hebben een handleiding als afbeelding en als PDF op deze pagina.

 

 

Na de opening van een #zwerfie-opvanghuis:

Geef de locatie van het opvanghuis zo nauwkeurig mogelijk door aan @zwerfie op twitter of mail het naar je contactpersoon zodat we het opvanghuis kunnen toevoegen aan de overzichtskaart. Graag ontvangen we een close-up foto en een foto met de omgeving herkenbaar op de achtergrond.

Meld de opening van het opvanghuis indien mogelijk met een foto op Facebook, Twitter of andere social media. Neem hierbij in de begeleidende tekst het woord “#zwerfie-opvanghuis” op. Het streepje achter #zwerfie is belangrijk zodat het bericht dan ook in beeld komt onder de noemer (hashtag) #zwerfie.

Probeer ook lokale nieuwssites en andere media te bereiken. Het gaat er tenslotte om aandacht te vragen voor het zwerfafval-probleem en zoveel mogelijk mensen mee te laten doen met het dagelijks oprapen van een stuk zwerfafval. We waarderen het als je bij melding geen verband legt met landelijke of lokale politieke partijen of andere organisaties. Indien nodig kunnen we je hierbij van een tekst voorzien.

Vind je het moeilijk om media te woord te staan (mochten ze gaan reageren op je berichten) verwijs ze dan naar @zwerfie op Twitter.

Controleer bij gelegenheid of het opvanghuis nog bestaat. Melding in geval van problemen wordt gewaardeerd.

En tot slot: doneer af en toe zelf ook een stuk zwerfvuil aan het opvanghuis en meld dat op Twitter, Facebook of andere social media met #zwerfie-opvanghuis in de tekst.

Met opgeruimde groet,
Team Zwerfie

 

Hier staan ze tot nu toe: