Social media spellen met Zwerfie

Hieronder volgt een overzicht van spellen die op social media ontstaan zijn en je kunt spelen om het opruimen van zwerfvuil uitdagend en leuk te maken. De #zwerfie-bingo is een aanrader die we mensen al zien gebruiken bij kinderfeestjes, projecten op scholen en zelfs als activiteit bij vrijgezellenfeestjes!


 

ZWERFIE-BINGO

imageGa er met een vuilniszak lekker op uit met je kinderen of met een stel vrienden en streep de gevonden zwerfie’s op de kaart af. Voor elke tiende opgeraapte #zwerfie die niet (meer) op de kaart staat, mag je zelf een #zwerfie kiezen om weg te strepen. Wie als eerste de kaart vol heeft, is de winnaar.Op de achterzijde staan de spelregels en uiteraard uitleg over de stichting. Gratis een kopie downloaden kun je hier.Druk ook de achterzijde ervan af alsjeblieft.

 

ZILVEREN EN GOUDEN ZWERFIE

gouden zwerfieWekelijks wordt de Zilveren zwerfie op Twitter uitgereikt. Het is een eervolle vermelding voor een (groep) vrijwillige zwerfafval opruimer(s), instantie of firma die naar ons idee het #zwerfie alternatief van een warme douche verdient. Bedoeld als bedankje, compliment en kleine aanmoediging om vooral door te gaan met de positieve dingen die de genomineerde doet. Je kunt je deze niet echt winnen, je verdient deze.Sinds 2015 reiken we de Gouden #zwerfie van het jaar uit. Alle winnaars van de Zilveren #zwerfie 2015-2016 zijn automatisch genomineerd voor de gouden #zwerfie 2016.Voel je vrij om iemand die het verdient, via @zwerfie te nomineren.

Peter Smith reikt de eerste Gouden #Zwerfie uit aan aan Joost Elffers

Peter Smith reikt de eerste Gouden #Zwerfie uit aan aan Joost Elffers


 

ZWERFIE-WISSELBEKER

imageVind jij ook wel eens een koffiebeker, een Milkshake- of frisdrankbeker?Tag dan iemand in jouw #zwerfie-Tweet, die het in jouw ogen verdiend om in het zonnetje te worden gezet. Met de #zwerfie-wisselbeker bedank je iemand, die zich dagelijks inzet voor de strijd tegen zwerfafval. Je vraagt hem/haar bovendien om bij de eerstvolgende drinkbeker die hij/zij vindt, ook iemand anders te bedanken. De #zwerfie-wisselbeker win je niet, maar is een eervolle verdienste. (Stuur een link van deze pagina mee, zodat de uitgedaagde weet wat er verwacht wordt)


 


 

RAAP DE ZWERFIE

image Ruim een stukje zwerfafval op en Twitter hierover. Tag iemand in je #zwerfie-Tweet en daag hem/haar hiermee uit om eenzelfde stuk zwerfafval zo snel mogelijk ook te vinden, te Tweeten een weer een ander uit te dagen. (Stuur een link van deze pagina mee, zodat de uitgedaagde weet wat er verwacht wordt)

 

ZWERFIE-ARTIE

zwerfiewedstrijdEen #zwerfie maken is natuurlijk helemaal top, maar als je er dan ook nog een hele mooie, ontroerende, artistieke of opvallende foto van maakt krijgt je #zwerfie een extra dimensie. Zo’n opvallende foto trekt extra aandacht en daar profiteert #zwerfie van mee.Heb je zelf zo’n foto (gezien), stuur dan een tweet naar @[email protected] wil de Tweep die van zijn tweet iets opvallends weet te maken belonen met de #zwerfie-artie. Naast een retweet met een #zwerfie-artie vermelding prijkt de winnende foto ook gedurende enige tijd als header op het @zwerfie-twitteraccount.En uiteraard: eeuwige roem!

 

ZWERFIE-KWARTET

imageDaag drie van je volgers op Twitter uit.Maak een foto van een stuk zwerfafval en vraag drie volgers om een artikel uit de betreffende categorie voor je te zoeken. Als je alle vier de items bij elkaar hebt, dan heb je kwartet! Jeeh!
(Stuur een link van deze pagina mee, zodat de uitgedaagde weet wat er verwacht wordt)imageSpeciaal voor Guus de kinderhulphond ontwikkelde Adinda media een echt zwerfie-knutselkwartet met mooie foto’s van Guus. Je kunt die hier downloaden.

 

ZWERFIE-ESTAFETTE

imageEigenlijk een variatie op ‘raap de #zwerfie’. Ruim een stukje zwerfafval op en Twitter hierover. Tag iemand in je #zwerfie-Tweet en daag hem/haar hiermee uit om een stuk zwerfafval te vinden die begint met de laatste letter van jouw #zwerfie en deze snel mogelijk te vinden, te Tweeten een weer een ander uit te dagen.(Stuur een link van deze pagina mee, zodat de uitgedaagde weet wat er verwacht wordt)

 

ZWERFIE-BLOEMETJE

imageZeg het met bloemen! Het was Petra Wieldraaijer die dat moet hebben gedacht, toen zij alle vrijwillige zwerfafval opruimers op Twitter voor het eerst bedankte met een #zwerfie-bloem. Sindsdien gaan de kunststof bloemetjes regelmatig over en weer om een ander een hart onder de riem te steken, een fleurige blijk van waardering.